Word een detective en vind meer opdrachten

Een detective, zo heb ik me heel lang gevoeld en voel ik me soms nog steeds. Fotografen die ik begeleid reageren soms verrast als ik ze adviseer eerst de rol van een detective aan te nemen.

Hoezo detective spelen je moet toch zichtbaar worden?Jazeker zichtbaar worden daar draait het om! Maar hoe maak jij je zichtbaar als je nauwelijks weet op wie je je richt?
Speel daarom eerst de rol van een detective.
Zo één die infiltreert in zijn doelgroep.
Die weet wat er speelt.
Die weet waar ze wakker van liggen.
Die weet wat hun dromen zijn.

Weet jij als detective wie de dader is, dan is het makkelijk om hem te pakken te krijgen. Zo werkt het eigenlijk ook met opdrachtgevers. Jij moet eerst weten wie de spelers zijn, wat er leeft en waar ze zich bevinden, voordat je weet of het ook de juiste groep is waar je je op richt. Een groot voordeel is dat je je tijd niet meer verdoet met jezelf zichtbaar maken in een verkeerde doelgroep of met de verkeerde argumenten. Maar je spreekt de juiste groep aan op de juiste behoefte.

Pas als de dader gepakt is, kun je bepalen welke straf hij krijgt.
Jouw doelgroep krijgt natuurlijk geen straf. Maar ook jij bepaalt aan de hand van jouw onderzoek welke dienst of aanbod bij deze groep past. Je kent je doelgroep daarom is het veel makkelijker om op je doel af te gaan. Een heerlijk gevoel is dat. Het scheelt je tijd en frustraties. Je kunt een waardevollere bijdrage leveren. Een bijdrage die onmisbaar is bij het verkrijgen van goede opdrachten.
Deel op Facebook

Comments are closed.