Waarom netwerken niet werkt

…En wat wel effect heeft 
netwerken voor fotografenEen lange vrouw in een jas met zebraprint komt binnen op een bijeenkomst.

Ze zegt: “hallo”. Geeft haar kaartje. Kijkt ons nauwelijks aan en loopt direct door naar het volgende groepje.

Op haar kaartje staat
Netwerkexpert.

Wij kijken elkaar stomverbaasd aan.
Één ding is direct duidelijk.
Deze vrouw gaan we nooit inschakelen..

Aan het einde van de avond is ze al haar kaartjes kwijt
En geen vriend rijker

Het zette mij aan het denken.

Wanneer ben je het meest tevreden na een avond vol onbekenden?
1. Als jij je kaartje weggeeft omdat iemand interesse heeft in jouw werk?
of
2. Als jij een kaartje van de ander ontvangt omdat jij de ander ergens mee kan helpen? (zonder dat daar iets tegenover staat)

Veel mensen tevreden zijn met nummer 1.
Terwijl nummer 2 veel effectiever blijkt.

Het is de eerste stap die nodig is om vertrouwen op te bouwen.
De stap die helpt om nog eens contact te hebben.

Anderen helpen inspireert
Geholpen worden trouwens ook.
De weg naar nieuwe klanten lijkt zo misschien langer
Maar wordt korter en leuker.

Nee niet na 1 keer
Maar wel als je dit consequent blijft doen.

En heb je niets te geven?
Stel dan een vraag.
Hoe simpeler hoe beter.

In de trant van:
Ken jij iemand die…?
Ik zoek nog dit…?
Kun jij mij helpen bij…?

Zo maak je je netwerk groter.
En meer betekenisvol.

Welke vragen houden jou bezig als het gaat om het uitbreiden van jouw netwerk?  Heb je nog goede ideeën die je met anderen wil delen? Laat het me hieronder weten. Je krijgt altijd een reactie van mij.

Deel op Facebook

6 thoughts on “Waarom netwerken niet werkt

  1. ik heb geen kaartjes. Alles er wederzijdse belangstelling is voor elkaars diensten dan wisselen we telefoonnummers uit. Een netwerk is geen kaartje maar een naam, gezicht en win-win.

  2. Ja vragen stellen is voor veel mensen heel lastig. Ik moet af en toe ook een drempel over en als je het dan toch doet is het eigenlijk zo leuk en het levert altijd wel iets op…

  3. Herkenbaar Sacha. Wat ik zelf ook al heel vaak heb meegemaakt is dat mensen die jij helpt zonder iets terug te verwachten je gaan aanbevelen bij anderen die dan klant worden. En ik merk soms ook dat niet iedereen het zo makkelijk vindt om vragen te stellen, maar dat wel gaan doen als jij begint.

  4. Mooi gezegd lucy! En ja die incubatietijd is een goede aanvulling. Ik herken dat ook, leuk om te ontdekken dat soms na hele lange tijd iemand ineens toch contact opneemt. Nieuwe mensen ontmoeten is ook veel leuker en interessanter als je het vanuit oprechte interesse doet.

  5. Sinds ik netwerken niet meer zie als iets waar ik direct klanten uit hoef te halen, vind ik het veel leuker en niet meer eng. Inderdaad, zoals jij zegt, is het helpen van een ander fijn om te doen en andersom willen mensen ook altijd graag helpen. Daar worden we toch wel heel gelukkig van als mens.
    Hulp vragen en gul delen van hulp en informatie, leveren altijd iets op. In elk geval direct in het moment en mogelijk ook (veel) later. Ik ben er achtergekomen dat de incubatietijd vrij lang kan zijn tussen de eerste ontmoeting en de werkelijke afspraak voor een portretsessie bijvoorbeeld. Daardoor probeer ik niet meer bezig te zijn met de vraag of een ontmoeting ‘zin’ heeft gehad. Het heeft altijd zin om iemand te helpen, ook als je er zelf niets anders voor terug denkt te krijgen dan een prettig gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>