Even Voorstellen

Sacha Kramer SaachTja daar begin je dan zo’n eerste blog. Eigenlijk ben ik van mening dat ik in mijn blog vooral in moet gaan op waardevolle marketing tips en inzichten voor fotografen. Maar dit blog gebruik ik toch maar even om te vertellen wie ik ben en waarover ik ga bloggen.Mijn naam is Sacha Kramer. Na jarenlange ervaring in marketing en communicatie bij NS, als opdrachtgever van vele creatieve personen (o.a. fotografen, reclamemakers en tekstschrijvers, theatermakers) wilde ik zelf mijn geld verdienen, niet meer in dienstverband maar als zelfstandige.

Al snel werd ik benaderd door een succesvolle fotografe, winnaar van de zilveren camera, met lovende artikelen in kranten en tijdschriften. Zij stelde mij een zeer onverwachte en kwetsbare vraag:

Weet jij bij wie ik mijn werk onder de aandacht kan brengen?” .
Daar moest ik meer van weten.

Dat talent niet automatisch leidt tot meer werk is geen verrassing voor mij. Maar ook ik was verbaasd dat juist zij met deze vraag kwam. Dus ging ik me verdiepen in haar en haar werk. Al snel werd mij duidelijk dat haar focus niet lag op marketing en communicatie maar op fotografie.

Logisch zal je als fotograaf misschien zeggen dat is je vak. Dat klopt! Maar je vak als zelfstandig fotograaf bestaat uit meer dan alleen fotografie. Marketing is één van de belangrijkste onderdelen. Zeker in de huidige tijd. Natuurlijk wel op zo’n manier dat het geen trucje wordt maar dat het bij je past en een vast onderdeel wordt van je werk.

Jezelf zichtbaar maken gaat niet alleen om kennis maar ook om lef, om buiten je comfortzone te treden. Dat is niet altijd makkelijk. Dus ook ik investeer in mensen die mij kunnen helpen om stappen te zetten die nodig zijn. Het geeft me inzicht, nieuwe kennis en lef.

Met veel plezier en inzet breng ik mijn kennis en inzichten over aan fotografen die  zichzelf succesvol willen profileren bij hun doelgroep.  Met als resultaat dat ze zichtbaar worden zodat het verkrijgen van de ideale opdrachten makkelijker wordt.

Met dit eerste blog doe ik een belofte aan jou namelijk vaker te bloggen over vragen die ik tegenkom en die leven onder fotografen. Laat me weten waar jij meer over wilt lezen. Als mijn expertise daar ligt kom ik er zeker op terug in een blog.

 

Deel op Facebook

Comments are closed.